Kategóriák

Wax / Polír

Wax / Polír

Waxok, Polírok

 

A polírozás lépéseit ezúttal fordított sorrendben vesszük végig, azaz a hibátlan fényezések védelmétől az enyhén karcos felületeken át, a komolyabb beavatkozást igénylő, nagyon karcos autók irányába haladunk. Ez a metódus azt hivatott szemléltetni, hogy egy igazán karcos autón is mindig a legenyhébb beavatkozással kell kezdenünk, majd utána igény szerint (fényezés keménysége, karcok mélysége stb.) kell haladnunk az agresszívabb termékek és technikák irányába. Ha autónk fényezése korrekciós polírozást igényelt és így újszerű állapotot értünk el, ugorjunk neki az új fényezés védelmét érintő tennivalóknak! Ha nagyon karcos fényezést újítottunk fel és az eredmény nem lett hibátlan, jöhetnek az enyhén karcos fényezéseknél leírt lépések, és így tovább…

A felület megtisztítása

Polírozás és waxolás előtt alaposan meg kell tisztítanunk a fényezést. A korábban már részletezett mosás után érdemes eltávolítanunk a festékbe ágyazódott szennyeződéseket (fémpor, fanedv, gyanta, kátrány stb.), hogy a polírozás során ne okozzunk további sérüléseket, illetve a waxszal ne egy szennyezett felületet konzerváljunk. Erre több termék is rendelkezésünkre áll:

Választhatunk  kémiai úton működő (cleanser)készítményt is, ami krémes állagú és feloldja a régi wax maradványokat és egyéb oldható szennyeződéseket. 

Waxok használata nélkül és a rossz mosási technikáknak köszönhetően autónk fényezése gyorsan elveszíti fényét. Oxidálódni kezd (bemattul), majd a beleégett fémpor (ami többek között a sínek környékén jelentős mennyiségben rakódik autónkra) korróziójának következtében szó szerint apró pontokban átlyukad. A következményeit nem kell részletezni. Elhanyagolt autók fényezésén már 1-2 év után visszafordíthatatlan károsodás tapasztalható.

 

Mutat: Lista / Rács
Mutat:
Rendezés:
SCT-MANNOL - POLIROZÓ PASZTA SZETT
SCT-MANNOL - POLIROZÓ PASZTA SZETT     A Mannol Schleipaste Profi Set termé..
2.089Ft
Nettó: 1.645Ft
SONAX 202100 Xtreme Polish + Wax Phase 3 polírozó és viasz, 250ml
Nano-technológia alapján kifejlesztett polírozószer, amely valamennyi normál, metál és kerámia la..
2.708Ft
Nettó: 2.132Ft
OilPower Webáruház | OilPower Webáruház © 2021 | E-mail
Shophunter.eu a boltvadász